RESSENYA: "LA PETITA SALVATGE"

30 de setembre de 2016


LA PETITA SALVATGE
Autor: Chris Wormell
Ed. Blume

"Amb una urpada, l'ós hauria pogut apartar aquelles criatures tan diminutes, però se'n va guardar prou."

Aquest estiu s'ha estrenat la pel·lícula de "Peter i el drac" on un nen orfe viu durant sis anys al bosc tot sol. La història d'un infant tot sol al bosc i la seva manera de sobreviure i de relacionar-se amb l'entorn, és recurrent. En aquest cas, la història està plena de tendresa i de màgia en oferir la possibilitat que els humans poguessim conviure amb la natura i els animals en completa harmonia.

"La petita salvatge" explica la història d'una nena que viu tot sola, amb l'única companyia d'un animal, en aquest cas un gos. La nena sobreviu tota sola, caçant i pescant per menjar, i buscant la manera de no morir de fred a l'hivern. Un dia, la cova on viu amb el seu gos està ocupada per un animal salvatge molt més gran que ella: un ós. Què farà la nena? Què farà l'ós? Per saber com acaba la història haureu de llegir aquesta història de Chris Wormell.

La Laia i jo hem llegit la història juntes. Ens ha agradat molt. Les il·lustracions acompanyen molt bé el text. El fet que el perfilat de la nena estigui difuminat, ajuda a centra l'atenció no en ella sinó en les seves accions. La història és, una vegada més, una crida a respectar la natura i a buscar la convivència de tots els éssers vius en el nostre món.

A la Laia li ha agradat molt aquesta història. La Laia explica que el més li ha agradat és que la nena comet una equivocació, es precipita a l'hora de prendre una decisió i, quan se n'adona que s'ha equivocat, ho intenta solucionar. 

Totes dues li donem:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar un comentari al nostre blog!