La visita
Fora de mi
El noi del vestit
Los gemelos Tupper arrasan la ciudad
Córrer sense por

RESSENYA: GRAN I PETIT 1

18 de març del 2017


GRAN I PETIT 1
 
Text i il·lustracions: Santiago González Riga (Chanti)

Pagès Editors. Nandibú

"- Hauries d'estar content! Tindràs un germanet i podreu jugar plegats. L'estimaràs més del que et penses. 

- I com ho saps si no el coneixem? Com se t'ha acudit portar a la família un desconegut!"

"Gran i Petit 1" és el primer volum d'un recull de tires còmiques escrites i dibuixades per Santiago González Riga, que té com a pseudònim Chanti. Ell és argentí i aquestes tires còmiques són un autèntic èxit al seu país. Apareixen a la revista Rumbos, setmanalment.

"Gran i Petit" és un excel·lent llibre per riure en família. Tot i que és cert que, per entendre moltes de les tires còmiques i gaudir-les, els petits han de tenir una edat mínima de vuit anys. Nosaltres l'hem gaudit molt! Segurament perquè ens hem sentit identificades amb moltes de les situacions que explica!

"Gran i Petit" és la història de dos germans: en Nacho, que és el germà gran i que està acostumat a ser el centre del món a casa fins que un dia, els seus pares decideixen tenir un segon fill: en Tobías. Les situacions que apareixen, a partir d'aleshores, són totalment identificables per a aquelles famílies que tenen dos fills o aquells que han tingut germans: els gelos, el sentiment dels pares de sentir-se superats per la situació, les respostes totalment divertides i úniques dels nens, la relació entre els dos germans de complicitat a vegades i d'odi absolut en d'altres,... Només la portada ja és un exemple genial del que trobarem a dins! En les històries, sempre apareix el punt de vista del nen, la qual cosa les fa úniques i encara més divertides.

Com el creador és argentí, s'han mantingut moltes referències al seu país en la traducció al català. Per exemple, els noms, Nacho i Tobías, o el fet que apareixen vestits amb la samarreta de futbol de la selecció argentina. Però més enllà d'aquests detalls, les situacions familiars són les mateixes aquí i allà. En Chanti explica que la seva font d'inspiració són els seus dos nebots, d'una banda, i la seva pròpia experiència ja que a casa seva van ser vuit germans.

Els dibuixos són clars i divertits. I el color és un element destacat. Les tires còmiques són curtes, amb una mitjana de quatre a sis vinyetes, amb la qual cosa és capaç d'explicar moltes situacions en aquest primer volum. De fet, el llibre comença amb l'embaràs de la mare i acaba quan el petit ja camina però encara no parla. És molt interessant aquest fet perquè els personatges no estan sempre en una mateixa edat, sinó que van creixent i evoluciona el mateix personatge i la seva relació amb els altres.

Un llibre molt recomanable per a grans i petits, i passar una bona estona llegint i rient en família.




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar un comentari al nostre blog!