La visita
Fora de mi
El noi del vestit
Los gemelos Tupper arrasan la ciudad
Córrer sense por

LECTURA COMPARTIDA: "SET RATOLINS CECS"

13 de desembre del 2015



SET RATOLINS CECS
Autor: Ed Young
Edicions Ekaré
 

"Conèixer una part permet 
inventar una història bonica,
però només la totalitat condueix 
a la saviesa"

Un dia, set ratolins cecs, troben una Cosa estranya al lloc on viuen. El primer ratolí, el de color vermell, va a examinar què és aquella Cosa tan estranya i en toca una part. Després de tocar-la, diu als altres sis ratolins el que pensa què és. Però els altres no se'l creuen. 

Dimarts, el ratolí verd surt a examinar la Cosa estranya. La toca, i li diu als altres el que pensa què és. Però tampoc el creuen. Cada dia, un ratolí diferent, el groc, el porpra..., s'acosten a la Cosa estranya per determinar què és. Ho fan tots menys el ratolí de color blanc. 

Els sis ratolins que havien tocat la Cosa estranya van començar a discutir què era allò que s'havien trobat. Cadascú deia una cosa diferent. Fins que, va arribar el torn del ratolí blanc. El petit rossegador va anar a l'estany a tocar aquella Cosa tan estranya. La va palpar per tot arreu, no es va deixar res. Quan va acabar, va cridar els altres sis ratolins amics i els va dir: és un ......!!!! I els altres li van donar la raó.

Aquesta història m'agrada molt. Em fa preguntar-me si els ratolins són cecs de veritat o no. I crec que t'ensenya que abans de dir com és algú o com és una cosa, has de saber-ho tot sobre la persona o la cosa.








Aquest llibre ens ha ajudat a reflexionar sobre com ens mirem les persones. Ens hem preguntat si quan arriba algú nou a l'escola o a la feina, fem tots els esforços per conèixer bé la persona o bé li posem una etiqueta i ja no anem més enllà. Ens hem preguntat si som com els ratolins cecs i, a vegades, no ens parem a examinar-ho tot. Ens hem preguntat quantes vegades som ratolins de colors i quantes vegades som ratolins blancs.

"Set ratolins cecs" és d'aquells contes que et permeten passar una estona post-lectura parlant del llibre.  Principalment perquè li busques aprofundir en el missatge. Però també perquè vols tornar a veure les il·lustracions d'Ed Young. Són d'aquells llibres on s'aconsegueix la fusió entre imatge i relat. El fons negre i les textures criden l'atenció i desperten la imaginació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar un comentari al nostre blog!